Problem med Trådlöst Internet

Flera medlemmar (åtminstone lgh 11, 13, 15, 29 och 33) har haft problem med internet under den senaste tiden. Problembeskrivning I mitt fall så sjönk farten i mitt trådlösa nätverk mycket. Det gick helt enkelt mycket långsammare jämfört med tidigare. När jag strömmade material (tittade på video eller ladda hem stora filer) så stannade det trådlösa nätverket helt och kom inte igång förrän flera minuter senare. Jag hade också problem med att anknyta till mina Chromecast-enheter som sitter i TV-apparaterna. Samt en massa andra störningar och konstigheter. Jag upplever att mina problem startade någon månad eller så efter årsskiftet, men jag minns inte exakt när. Tidigare fungerade mitt trådlösa nätverk från Ownit helt utan problem. Problemen sammanfaller i tid med en programvaruuppdatering som Ownit gjort av våra tjänstefördelare. Lösning Jag löste mina problem genom att stänga av den trådlösa delen av Ownits tjänstefördelare. Jag kopplade sedan in en egen WiFi-router med en nätverks-sladd till Ownit-lådan. Med hjälp av min egen WiFi-router fungerar nu mitt trådlösa nätverk ännu bättre än det gjorde när Ownits tjänstefördelare fungerade som den skulle. Det verkar alltså inte vara något fel på internet-anslutningen i sig, utan det är radiodelen i tjänstefördelaren som inte fungerar som den skall. Om någon annan vill göra samma sak så är det viktigt att ni stänger av radiodelen i Ownit-lådan. Det gör ni genom att gå till adressen http://192.168.1.1 och logga in som ”user” med lösenordet ”user”. Avstängningen gömmer sig sedan i sidomenyn under rubriken ”Wireless”. Ownit Naturligtvis borde det trådlösa närverket fungera i den tjänstefördelare som Ownit tillhandhåller. Att behöva koppla in en egen trådlös sändare kanske löser problemet, men det borde inte vara problem över huvud taget. Jag har varit i kontakt med Ownit som inte har några anteckningar om att vi har problem i föreningen eller att någon ringt in och klagat. De har heller ingen information om att det skulle vara problem med den låda (tjänstefördelare) som de försett oss med, Ownit vill att alla som har problem i föreningen ringer dem så att de får felsöka problemet. Det är väldigt viktigt att alla med problem verkligen ringer och klagar. Detta även om ni ringt tidigare. Först då många ringt kan jag ta saken vidare om Ownit inte lyckas lösa problemen. Ownits telefonnummer: 08 – 525 07 300 Skicka gärna ett email till mig när ni ringt Ownit och berätta om de lyckas hjälpa er. /Kjell Kernen